background

Vinst på Tenson Tjörn Triathlon 11.3, äntligen!

  
För två veckor sedan bröts kanske äntligen “förbannelsen” då det slutade med vinst på Tjörn. Hur som helst, det gav en rejäl nytändning inför höstens tävlingar.

Tävlingen på Tjörn har varit speciell för mig allt sedan jag tävlade där första gången 2012 då också SM på medeldistans för första gången gick. Det blev brons då och får nog ses litet som mitt egentliga genombrott. Jag har därefter kommit tillbaka varje år med undantag från förra året då det dessvärre inte gick ihop med min planering för ETU EM på samma distans. Det är en unik tävling på många sätt men framför allt atmosfären som arrangörerna är att tacka för. De får verkligen alla att känna sig välkomna och speciella. Tävlingen drar också alltid ett bra startfält vilket gör det extra kul.  

Simningen gick bra på det stora hela bortsett från riktig dålig navigering mot slutet som kostade tid. På cykeln visste jag att jag behövde pusha lite extra för inte ge framförallt K-J Danielsson, som uppvisat fantastisk cykelform under säsongen, alltför stort försprång. Efter SM i Jönköping var jag inte heller säker på hur bra Nils Svensson skulle kunna köra även om jag var ganska säker på att kunna cykla bättre på den här banan.    

Ut på löpningen var jag inte långt efter Nils men däremot ca 6 min upp till K-J. Jag har kunnat göra bra löptider där tidigare ner på 1:12 och var ganska säker på att jag skulle kunna springa ikapp. K-J hade dessutom fortfarande Kalmar Ironman i benen. Men det ska ju göras också. Hade inget jättedriv i löpningen. Tog ändå stadigt in tid och kunde gå om med ca 3 km kvar och faktiskt slå av på takten och njuta sista biten in i mål. Och vilken härlig känsla, med publiken i Skärhamn och med min familj på plats!  

  

  
Pallen på herrsidan, med mig K-J och Sebastian Norberg. 

  
Härnäst fokuserar jag på IM 70.3 Miami 25/10 och IM 70.3 Austin 8/11. Därefter blir det skönt med lite semester efter en lång lång säsong. 

Liten extra bonus på Tjörn var att få umgås lite med min träningsbuddy Åsa Lundström som storstilat vann damklassen.  

  
Extra stort tack till min familj och min outtröttliga coach Mr Rubin McRrae!

18. September 2015 by admin

Leave a Reply

Required fields are marked *