background

Silverförbannelsen!

  
Att kalla det för förbannelse är kanske lite väl starkt. Jag var trots allt också ganska nöjd. Då jag blev pappa för tre veckor sedan och egentligen haft siktet inställt på Kalmar, där jag numera tänkt om och inte kommer att köra, var det inte heller självklart att jag skulle komma till start. 

Hur som helst, siktet var återigen inställt på guld då SM på medeldistans nu gick av stapeln igen men så blev det alltså inte. Slutade istället med att jag tog mitt tredje silver och därmed min fjärde medalj på distansen. Liten tröst är att jag i vart fall är konsekvent då jag varit på pallen alla år som SM gått på distansen. Men såklart, fortfarande inget guld…

Efter en problematisk simning då jag var tvungen att ta av och på simglasögonen och därefter ändå inte kunde se något visste jag att jag skulle behöva ha en riktigt bra dag i övrigt för att ha en chans på guldet.

Cyklingen gick ganska bra även om jag inte kände att jag riktigt hade samma tryck som på tidigare tävlingar i år och inte heller fick någon vidare rytm. Detta var inte helt oväntat då typen av bana inte passar mig. Tappade ytterligare lite tid till täten. Växlade ut på löpningen som 5:a. 

Löpningen kändes bra redan från början och med tävlingens snabbaste löpsplit, 1:12:27, kunde jag ganska snart passera Erik Holmberg och Andreas Linden. Höll jämn fart och lyckades fånga in och gå förbi Nils Svensson med ca 2  km kvar. Fredrik Bäckson  som höll ihop löpningen fint gick tyvärr inte att göra något åt. En välförtjänt seger. 

  
Riktigt kul att det i Sverige börjar bli en sådan bredd på herrsidan med tuff konkurrens i toppen. Det är tydligt när det som nu är relativt små marginaler mellan 1:a och 3:e plats. Det gör SM-tävlingarna prestigefyllda även för oss som tävlar mycket utomlands vilket är viktigt för sporten. En utveckling som tyvärr ännu inte riktigt syns på damsidan. 

  
Särskilt stort grattis till Nils, min numera djupt saknade träningskompis, som gjorde en riktigt bra tävling och tog sin första SM-medalj.

Se resultat här!

Nästa tävling för mig blir Tjörn Triathlon! 
Foto (från toppen): Viktor Westin, JPK, Uve Hillep, Svenska triathlonförbundet, Jonas Lerneteg. 

31. July 2015 by admin

Leave a Reply

Required fields are marked *