background

Tävlingspremiären avklarad och IM 70.3 Raleigh i helgen

Sedan en månad drygt är jag tillbaka från ytterligare två bra träningsveckor på Playitas. För mig ligger säsongens viktigaste tävlingar, framför allt ITU VM på långdistans tidigt och det är ovärderligt att då redan på våren få in högkvalitativ cykling och simning ute. Stort tack till Apollo för ert stöd!    

 
Dessvärre fick jag lite olika känningar, bl.a. i ena hälsenan, precis innan jag åkte som gjorde att jag inte kunde göra någon egentlig löpträning där. Ingen större skada skedd då fokus ändå skulle vara på cykel och simning. Men såklart oroande. 

Jag hade bra sällskap under hela tiden i form av bl.a. Marcus Hultgren, Åsa Lundström och Patrik Nilsson. Sist men inte minst, även av Mikael Nelker och hans sköna TT-crew. 

Tävlingspremiären med Challenge Fuerteventura var länge ett osäkert kort och jag släppte inte upp träningen nämnvärt. Jag visste inte säkert om jag skulle kliva av efter cykeln. Planen var att springa om det kändes bra men inte fortare än 3’40 pace. Svårt utgångsläge för en tävling. Cykeln kändes förhållandevis bra och jag kunde springa igenom. Jag höll helt enkelt planen men en 15:e plats känns ju aldrig toppen. 

Att ta med sig var cyklingen. Banan är tuff med många klättringar och utförskörningar. Efter min krasch på ETU EM i höstas har jag haft “trust issues” på cykeln och här var det bara att släppa det. Avg watt slutade på ca 300 vilket på den banan är ett gott kvitto på begynnande form. 

Idag bär det av till USA för IM 70.3 Raleigh. Efter Playitas har jag kunnat komma igång ordentligt med löpningen igen, mycket tack vare Access Rehab, och kunnat bygga vidare på simningen och cykeln. Har även slipat lite på sittställningen. Det känns helt enkelt bra och jag känner mig jäkligt peppad att tävla igen. Det är ett stort startfält på herrsidan och det kan bli riktigt spännande.
Startlista IM 70.3 Raleigh

Har blivit uppgraderad, måste alltid betyda nånting! Trevlig helg!

  
  

 

28. May 2015 by admin

Leave a Reply

Required fields are marked *