background

Träning på Hawaii och seger på Maui Oceanfront Half Marathon

Aloha! Jag är precis hemkommen från ca tre veckor lite drygt på Oahu, Hawaii. Var inte  där bara för träning utan även lite semester med bl.a. några vänners bröllop på Maui som höjdpunkt. Jag passade även på att smygstarta tävlingssäsongen 2015 med att vinna Maui Oceanfront Half Marathon.

Det är inte första gången jag tillbringar tid på Hawaii då min fru har familj där. Jag har därför sedan innan ett nätverk där och kan på ett ganska smärtfritt komma in i bra träningsrutiner. Den här gången har jag haft fokus på löpning och simning. En hel del av träningen har jag kunnat göra på University of Hawaiis träningsanläggning med bl.a. simning med UH Masters Swim team och banlöpning på Rainbow Warrios hemmarena.

IMG_0776IMG_0758

Maui Oceanfront Half Marathon var inplanerat för att få en bra värdemätare och utgånspunkt var jag befinner mig fartmässigt i löpningen efter en längre periods grundträning med fokus på distans. Målet tidsmässigt var sub 70 min vilket jag tyvärr inte fixade och slutade på 72 min. Jag ledde från start till mål och hade helt enkelt svårt att pressa mig tillräckligt för att göra det där extra. Jag springer dessutom väldigt få löptävlingar och vet inte riktigt hur jag bäst disponerar mig då. Med hänsyn till det och då jag bara haft några enstaka fartpass inför tävlingen är jag därför väldigt nöjd med resultatet. Givetvis alltid kul att vinna också!

Maui Oceanfron Half Marathon finnish pic

Det känns lite tufft att komma hem till Sverige och kylan men redan i februari är det dags för två veckors landslagsläger på Playitas, Fuerteventura. Något tycks ha satt sig på stämbanden så snart jag klev av planet i Sverige och det låter som om jag är i målbrottet. Bortsett från detta bakslag är uppladdningen inför VM i Motala annars i full gång. Vilka övriga tävlingar blir är inte helt klart ännu men snart.

IMG_0746IMG_0732

29. January 2015 by admin

Leave a Reply

Required fields are marked *