background

DNF på ETU EM på medeldistans, Challenge Paguera-Mallorca

För drygt två veckor sedan gjorde jag landslagsdebut på ETU EM på medeldistans, Challenge Paguera-Mallorca. Anledningen till att inlägget om detta dröjt är att jag tvingades bryta. Har aldrig gjort det tidigare på tävling och tråkigt såklart att göra det på landslagsdebuten och i bättre form än någonsin.

Det började bra. Var i mitten av fältet efter simningen och hade en bra känsla i benen direkt ut på cyklingen. Min tanke var att satsa allt och att det fick bära eller brista. Hade jag bara kontakt efter cykeln skulle stora saker kunna hända på löpningen. Tog också snabbt flera placeringar.

När första kraschen kom efter ca 4 mil hade jag kommit in i cyklingen på allvar med tätgruppen inom synhåll. På väg ut ur en rondell släppte däcken plötsligt och jag gick omkull i tempobågen på sida och gled in mot vägkanten. Uppskrapad men smällen var inte så hård. Cyklade vidare på ren aggression och återtog några placeringar som jag tappat medan jag samlade ihop mig och cykeln.

Andra kraschen kom efter ca 7 mil. Hade helt förträngt den första då och var antagligen mer medtagen än jag ville erkänna. Återigen en rondell (otroligt rondelltät bana!). Man kan ju komma in i en rondell i princip vilken fart som helst men inte ut och jag hade för hög fart för det senare. När jag insåg det siktade jag in mig på den mjukaste platsen att krascha på, gruset vid sidan om. Den här gången var smällen hård och jag slog i huvudet. Bara att invänta ambulansen efter det.

Såhär i efterhand skulle jag nog inte fortsatt efter första kraschen. Jag hade otroligt tur att det inte gick värre redan då och att ha samma tur två gånger är smått fantastiskt. Inget brutet, ingen hjärnskakning bara otroligt mörbultad och sönderskrapad. Å andra sidan tycker jag inte att jag fått till det riktigt på tävling i år och ville verkligen ge mitt allt och det gjorde jag onekligen.

Jag blev väldigt bra omhändertagen på sjukhuset i Palma där jag var inlagd i två dygn innan vi kunde åka hem och har dem att tacka mycket för min snabba återhämtning. Träningscomebacken är gjord och 2015 har potential ser att kunna bli ännu bättre med ett VM på hemmaplan.

 

19. December 2014 by admin

Leave a Reply

Required fields are marked *