background

Landslagsdebut!

Min målsättning de senaste åren har varit att som en av få i Sverige etablera mig internationellt som specialist på medeldistans, s.k. halv ironman. Att jag nu tagits ut för att på just den distansen representera Sverige på ETU EM, Challenge Paguera-Mallorca, är därför ett enormt steg i min karriär. Blod, svett och tårar har betalat sig. Riktigt kul att distansen också får den uppmärksamhet som den förtjänar.

Tävlingen är den 18 oktober och förberedelserna är i fullgång. Bland annat innebär det att jag kommer att gå ner ytterligare i arbetstid, från 80 till 60%. Det medför givetvis ytterligare träning men samtidigt också för att få tillräckligt med tid för återhämtning. Träningsmässigt kommer jag bl.a. ha ett redcord pass till i veckan på Access Rehab utöver det jag redan har. Tanken är att nu hinna inte bara att hålla mig hel utan även bygga grenspecifik styrka för framtiden.

Bara goda nyheter alltså bortsett från att jag med anledning av detta valt att inte köra Tenson Tjörn Triathlon i helgen. Tråkigt då det är en av mina absoluta favorittävlingar men troligtvis ett bra beslut. Ni som ändå ska dit, lycka till och kör hårt!

29. August 2014 by admin

Leave a Reply

Required fields are marked *