background

SM-silver, igen!

Inför SM på medeldistans, s.k. halv ironman, som gick i Jönköping i helgen var siktet inställt på guld. Det blev dessvärre silver, igen. Förra året på samma distans blev det också silver och likaså på SM på långdistans i Motala senast. Till skillnad mot i Motala så kändes det däremot som att jag vann ett silver och inte att förlorade ett guld.

Jag fick slita hela dagen. Efter en medioker simning och en rent av dålig cykling som gav en 5:e plats ut på löpningen var det inte helt lätt att inspireras. Stefhan Andersens ledning var för stor. Det handlade mest om att rädda vad som räddas kunde. Behållningen var att jag trots det bet i och till och med gjorde mer än så.

Bästa scenariot var att jag skulle komma ikapp Jonas Djurback, som inte heller fått till en bra cykling men sprungit upp sig till 2:a plats. Jag var ikapp med ca 1 km kvar. Jag lärde mig en läxa i Motala och den här gången gjorde jag ett distinkt ryck och fick en liten lucka. Vågade inte slappna av och öste på ända in i mål. Så jäkla skön känsla!!!

Resultat här!

Vad som händer härnäst tävlingsmässigt återstår att se. Om jag får positivt besked i tid om ETU EM på medeldistans i Spanien i höst kör jag den tävlingen. Annars blir det troligtvis en IM 70.3 tävling i Europa någonstans.

29. August 2014 by admin

Leave a Reply

Required fields are marked *