background

SM-silver på långdistansdebuten

Vädret till trots hade jag en riktigt bra dag i Motala igår. Jag är jäkligt glad över 2:a plats och SM-silver, på debuten och allt, även om jag såklart ville vinna.

Det blev ett tufft race. Simningen gick som planerat, jag låg med den grupp jag hade tänkt mig på simingen och slösade ingen energi. Hade ca 5 min upp till Rasmus Henning som ledde upp från simningen och ca 4 min till andragruppen med bl.a. K-J Danielsson, Patrik Nilsson och Nils Svensson vilket var ungefär så bra utgångsläge som jag kunde hoppas på.

Cyklingen kändes bra från start till slut. Planen var inte att cykla in tid utan bara se till att inte tappa någon. Jag visste att jag hade goda chanser att ta igen den förlorade tiden på simningen på löpningen. Det visade sig att jag ändå tagit in tid.  Efter vad som blev en riktigt bra cykling hade jag Rasmus knappa minuten före och K-J ytterligare dryga 3 min före ut på löpningen.

Halvvägs hade Rasmus släppt och jag var ikapp K-J. Jag ville springa på som jag brukar och det kändes bra, ett tag. Fick en lucka till K-J men inte så stor som jag hoppats och stumnade totalt vid 22 km. Jag kunde inte svara när K-J kom ikapp. Försökte ta rygg men avståndet växte sakta men säkert. Har inte blivit ifrånsprungen särskilt många gånger på tävling. Riktigt starkt av K-J att komma igen! En lärdom helt klart. Jag underskattade distansen. Det är långt och jag skulle tagit mer tid på mig att gå ikapp. Jag var medveten om det men kunde ändå inte motstå frestelsen att springa på fort. Rutinerat av K-J och orutinerat av mig men det är ju egentligen inget konstigt med det.

Vill tro att vi bjöd på god underhållning. Tyckte själv att det var spännande!

Snabbast cykel- och löpsplit, bara segern som saknades!

Resultat här

20140629-114333-42213451.jpg

29. June 2014 by admin

Leave a Reply

Required fields are marked *